Cunferèntzia regionale de sa limba sarda

09/01/2014 - Ufìtziu De Sa Limba Sarda

Partit cras 10 de ghennàrgiu 2014 in Casteddusardu (Castelsardo) sa de VIII Cunferèntzias Regionales de sa Limba Sarda.

Su tema est "Familias", acrònimu chi cheret nàrrere chi "sas Artes, sa Mùsica, s'Iscola, sa Literadura e sos Isportellos Agiudant su Sardu".

Sos traballos ant a comintzare cras sero a sas 3 e mesa (h 15,30) in sa sala cunferèntzias de su casteddu Dòria.
Ant a èssere presentes su Sìndigu, s'Assessore regionale Sergio Milia e su Presidente de sa Regione Ugo Cappellacci, e b'at a àere interventos de operadores linguìsticos, atores, cantadores e espertos musicales.
Sos traballos ant a sighire sàbadu 11 dae sas 9 e mesa (h 9,30) cun interventos de operadores, professores, iscritores e poetas.
S'Assessoradu regionale a sa Cultura, in custos annos, at investidu meda in sa limba sarda, cun s'idea chi s'identidade sarda passat dae in cue.
In una intervista chi l'at fatu Juvanna Tuffu in su mese de santandria, s'Assessore at naradu chi su bilinguismu est una sienda contra a sa crisi, e chi sa limba sarda "est un'investimentu: sunt resursas investidas pro sa crèschida culturale de sos sardos, pro ismanniare su sensu de identidade faghende crèschere s'autoistima e pro garantire a fìgios nostros un'elementu distintivu forte".
Non sunt paràulas ebbia, ca ocannu (pro sa prima borta in s'istòria) sa Regione at postu agiomai deghe milliones de èuros pro sa limba sarda.
Leghe s'artìculu de s'Unione Sarda