Artìculos e fotografias de su cunvegnu de Sinnarìolo

24/11/2015 - Ufìtziu De Sa Limba Sarda

Publicamus artìculos, vìdeos e fotografias pro documentare su cunvegnu fatu sàbadu 21 de santandria in Sinnarìolo.

Su cunvegnu, aparitzadu dae sos assòtzios Nino Carrus e Borghi Autentici d'Italia, teniat s'iscopu de faeddare de dificultades e prospetivas de sas biddas cun prus pagu de 5000 abitantes. Sìndigos e amministradores si sunt interrogados movende dae datos chi narant chi intro de s'annu 2050 b'at a àere 166 Comunes sardos in arriscos de isparire, e 33 forsis ant a mòrrere intro de deghe annos.

Sos sìndigos ant presentadu sos problemas cullegados a denatalidade, disocupatzione e emigratzione in biddas abitadas pro su prus dae gente betza.

Concruende sos traballos, s'assessore de sos Entes locales Cristiano Erriu at naradu chi sa Regione est disponìbile a ascurtare sas propostas de sos sìndigos, bastat chi andent a cara a sa semplificatzione de sos servìtzios.

Pro chie est interessadu a s'informare mègius, ponimus su servìtziu de su TG regionale, unos cantos artìculos online e sos interventos de sos sìndigos de Pianalza-Montiferru registrados dae Màriu A. Sanna.

Ascurta s'interventu de s'assessore Erriu. Ascurta sos interventos de Gianbattista Ledda (sìndigu de Sinnarìolo), de Omar Hassan (sìndigu de Mòdolo) e de Antonio Zedda (sìndigu de Montresta).

Abbàida su servìtziu fotogràficu fatu dae Màriu A. Sanna