Delìberas NO ISCORIAS de sos Comunes de Pianalza-Montiferru

09/07/2015 - Ufìtziu De Sa Limba Sarda

Dae inoghe a pagu tempus amus a ischire cale at a èssere su situ destinadu a ospitare su depòsitu ùnicu de iscòrias radioativas.

Sa contrariedade a custa ipòtesi est essida a campu in totu sos setores, e totus ant naradu chi nono: sa Regione (siat cun atos ispetzìficos, siat cun sas paràulas de su presidente de su Consìgiu regionale Gianfranco Ganau), s'Anci Sardigna, su Consìgiu de sas autonomias...

Comunes meda ant deliberadu narende chi non permitint nen su depòsitu nen su trànsitu de iscòrias perunas in territòriu issoro. Publicamus sas delìberas de sos Comunes de Pianalza-Montiferru chi si sunt giai pronuntziados, invitende sos àteros a nos las mandare apenas chi las aprontant, gasi las podimus publicare.

Delìbera de Bosa

Delìbera de Iscanu