In Sinnarìolo su cunvegnu "Spopolamento dei piccoli paesi" pro sìndigos e amministradores

10/11/2015 - Ufìtziu De Sa Limba Sarda

Sàbadu 21 de santandria a sas 10 de mangianu in Sinnarìolo (sala polivalente loc. "Santa 'Itòria") sos assòtzios Nino Carrus e Borghi Autentici d'Italia aparitzant s'atopu intituladu "Spopolamento dei piccoli paesi: Fenomeno irreversibile? Quali politiche e quali strumenti per invertire la rotta?".

S'atopu, patrotzinadu dae su Comune de Sinnarìolo, cheret dare unu contributu pro cumprèndere ite sorte ant a tènnere sos comunes chi tenent prus pagu de 5000 abitantes. In Sardigna, a nàrrere de s'Anci, sunt s'83% (314 in mesu de 377) e bi nd'at 166 chi non sobrant sos 1000 abitantes e chi sunt in arriscos de isparire (leghe s'artìculu de sa Nuova Sardegna).

A pustis de sos saludos de su sìndigu de Sinnarìolo Gianbattista Ledda e de Fausto Mura de s'assòtziu Nino Carrus, ant a dare su cuntributu issoro Efisio Arbau (sìndigu de Ollollai), Pietro Arca (sìndigu de Sorradile, Giampiero Cordedda (sìndigu de Bànari), Emiliano Deiana (sìndigu de Bultiggjata), Omar Hassan (presidente Consulta Comunes Minores), Clara Michelangeli (sìndigu de Onanie), Romina Mura (sìndigu de Sàdili e parlamentare), Umberto Oppus (diretore de s'Anci).

Sos concruos los at a fàghere su presidente de sa Regione Francesco Pigliaru.

Coordinat Renzo Soro, vitze presidente natzionale de s'assòtziu Borghi Autentici.

Sìndigos e amministradores sunt invitados a partetzipare.

Iscàrriga sa locandina.