Les jeux sont faits - Candidados e limba sarda

14/02/2014 - Ufìtziu De Sa Limba Sarda

Pusticràs amus a votare, e tando est imbàtida s'ora de fàghere sìntesi de sas promissas fatas dae sos candidados in contu de limba sarda. Duncas:

- CAPPELLACCI: in sa Cunferèntzia regionale de Casteddusardu at promìtidu de mantènnere sos finantziamentos in favore de sa polìtica linguìstica, de punnare a sa co-ufitzialidade de sa limba sarda e de sustènnere s'istandard gràficu (leghe su comunicadu).

- DEVIAS: faghet una proposta bene articulada, in ue sos puntos fundantes sunt una lege regionale pro dare ufitzialidade a sa limba, s'imparu in iscola e programmas televisivos in sardu pro sos pitzinnos (leghe su programma).

- MURGIA: cheret sa parificatzione de sa cultura e de sa limba sarda, su reconnoschimentu internatzionale de su plurilinguismu sardu, e promitit de finantziare su pianu triennale de sa Regione (leghe su programma).

- PIGLIARU: faeddat de "bilinguismo reale" e de promotzione de sa limba sarda "nelle sue varianti linguistiche" (leghe su programma).

- PILI: nche cheret fàghere intrare sa limba sarda a s'iscola primària, cun cursos ispetzìficos (leghe su programma).

- SANNA: proponet de inserire sa limba sarda in sos primos annos de iscola de sos pitzinnos, est a nàrrere in s'iscola materna e in s'iscola de s'infàntzia (leghe su programma).

Un'ischeda sintètica de sos programmas de totu sos candidados los at publicados "La Nuova Sardegna"  su 3 de freàrgiu, e la podides iscarrigare dae inoghe.

Eris in "Dentro la Notizia" (in Videolina) Antony Muroni at preguntadu a totus s'idea de polìtica linguìstica chi tenent. Podides iscarrigare sa trascritzione (fata dae Cristiano Becciu) dae inoghe.