Cunvegnos de istòria sarda (in sardu) in Bidoniu, Nughedu, Sorradile e Ula

19/10/2015 - Ufìtziu De Sa Limba Sarda

Pro sos amantiosos de istòria sarda signalamus bator atopos culturales chi s'ant a fàghere in custos meses in sos Comunes de Barigadu paris cun atividades de formatzione istòrica in sas iscolas elementares e mèdias.

Custas atividades sunt finantziadas dae sa sotziedade cooperativa "L'Altra Cultura" de Aristanis e coordinadas dae sos Ufìtzios Limba Sarda de sos Comunes in ue si faghent. Su reladore est Antoni Flore, espertu mannu de istòria sarda.

Su calendàriu est custu:

Ula: giòbia  29/10/2015 (tema: Sos sardos in sa gherra de su 1915-18);

Sorradile: giòbia 19/11/2015 (tema: Su disboscamentu in tempus de sos Piemontesos. Comente est nàschida sa ferrovia in Sardigna);

Bidoniu: giòbia 26/11/2015 (tema: Incuisitzione e maja in sa Sardigna ispagnola);

Nughedu: sàbadu 12/12/2015 (tema: Su ribellismu anti-sistèmicu in Sardigna: istòria de su banditismu).

Chie est interessadu e nde cheret ischire de prus podet iscarrigare sa locandina dae  inoghe.